onsdag 18 juli 2012

LOTRO

Lord of the Rings Online (Lotro) är ett spel jag skulle vilja visa och berätta lite om. Det är ett online spel baserat på sagan om ringen böckerna.
Spelet går ut på vad du vill att det ska gå ut på, antingen spelar du ensam och upptäcker Middle-Earth på egen hand, eller så träffar du nya och gamla vänner och spelar tillsammans mot fiender som Te.x. Saruman.



Man skapar sin egen karaktär och kan välja mellan Man,Alv,Dvärg och Hobbit, och sedan mellan en hel del olika klasser, vilket innebär att man te.x använder sig av olika skills* Kolla längre ner för mer info.
Under spelets gång så möter man många figurer från böckerna och får spela med dom både bredvid men också mitt i Trilogin. Man träffar bland annat Aragon och Brödraskapet. man träffar också tom bombadill, och Många många fler kända karaktärer från böckerna.

Jag har inte spelat många andra online spel, och har därför svårt att jämföra med andra, men självklart som ett Sagan om  ringen fan så älskar jag spelet och har spelat det sedan det släpptes 2007. Med uppehåll såklart!
Saken är det att Spelet uppdateras hela tiden och det kommer nya områden** och saker att göra hela tiden, därför tröttnar man inte, och om man gör, så är det bara att komma tillbaka några månader efter så finns det nya saker att göra. just nu är den 3:e expansionen på väg, först kom Mines of moria, då ökade också högsta leveln från 50 till 60 sen kom Isengard ut, och du kunde bli lvl 75 och nu till hösten släpps Riders of Rohan! och max lvl kommer bli 85. Nu kommer man även kunna Rida och slåss samtidigt, något som jag saknat väldigt mycket! Utöver dessa expansionerna så kommer det nya områden också. Några sådana är Mirkwood, Enedwaith, och The Great river. såna små uppdateringar samt festivaler och annat dyligt kommer med jämna mellan rum och är mycket uppskattade.

Liten lätt förklaring om hur man spelar
Detta kommer va lite svårt att förklara, men ska göra mitt bästa. har ni frågor så kommentera gärna!

När jag började spela -07 så kostade att spela i månaden, men 2010 ändrade dom och gjorde så att alla kan spela gratis. Man kan fortfarande betala i månaden 9,99 Euro/mån Ca 70-80 kr/mån och då är man VIP, det betyder att du har tillgång till ALLA områden, uppdrag och alla andra saker som alla inventory bags mdm och du får även 500 TP/mån. Sen kan man vara Premium, då har man inte alla uppdrag men alla andra uppgraderingar. Att vara premium betyder att man har varit VIP någon gång, räcker med en månad om man vill. Sen finns det free-to-play (ftp) som inte betalat något alls och har därför bara tillgång till en viss del av spelet, 4 st område- Fylke, Ered Luin, Bree och Lonley lands. Men om man spelar på bra*** så kan man få något som heter Turbine Points (TP) som också kan köpas för riktiga pengar. Med TP låser du upp nya områden och därmed nya uppdrag. Och man kan även köpa en hel del annat med dem.


Lista på roller:
Det finns flera olika roller man kan välja, jag har valt att skriva om 4 olika.

Champion - använder sig oftast av 2 svärd och har mycket skada. Roll: Dps(Damage per sec)kan vara Tank
Hunter - Använder sig av pilbåge och 2 små svärd- range/lång distans attack, hög skada, snabb. Roll: Dps
Gardian- Sköld och yxa/svärd, Hög armor, mycket liv. Roll : tank
Ministrell - Använder sig av instrument, spelar för att hela andra och sig själv. Roll : healer
(Roll är det du har i ett fellowship/ grupp som kör tillsammans)

Tänkte ta ett exempel med min egen karaktär.
Jag har själv en Rune-keeper, dvärg , lvl 75 på servern Laurelin.[EN-RP] som heter Bosigil.

Bosigil vid Isengard,tower of Orthanc ser ni bakgrunden.
Rune-keeper är en roll som använder sig av run-stenar för att skada sina motståndare eller hela sina kamrater. Här kan man själv välja om man vill hela eller göra skada. En rune-keepers roll skulle då kunna förklaras som antingen  Dps eller healer. vilket beror på hur din grupp ser ut och vad som behövs. Det finns ca 14 olika servrar, en del engelska en del franska eller tyska, sen finns det dom där det står RP, det betyder Roll-playing. vilket innebär att man inte bara spelar utan lever sig in i sin karaktär.  
om man nu är dvärg så pratar man som en dvärg skulle ha pratat, osv.. detta är självklart inte ett måste alltid och inte vid prat mellan varandra. men det är på dessa servrar du hittar Kinships**** som har hög RP och håller i olika övningar och bar-runder och massa roliga aktiviteter. Man kan även ha flera olika gubbar med olika klasser.

* Skills är dom attacker du gör. dom är olika på alla olika klasser och är därför svårt att förklara bättre.
** Ett område är Te.x. Shire, hela Shire är då ett område. Det finns ca 28 olika områden och de är i olika storlekar.
***Det finns Deeds i spelet. Det finns killing Deeds Tier 1 och 2 kan vara te.x. att döda 100 orcs. och sen döda 200, altso 300. men för första finns det en reward och andra en. Sen finns det utforskar deeds, som går ut på att bara hitta några olika platser. Här kan ni skrapa ihop ganska mycket TP, även om man inte får mer än 5-10 Tp för en så gör man en hel del sånna. för er som vill att det ska kosta så lite som möjligt gå in på länken neran där det står TP-Finder.
****Kinship är en grupp som har ett eget kin-hus och kan antingen vara blandat eller enbart, dvärgar,Alver mdm.. dessa kan man ansöka till, och ibland så skriver dom i chatten att dom söker.


Lite länkar:
TP-Finder  - vill ni inte betala så mycket för en grym upplevelse? Gå in här och se var ni kan få tag på era Tp för att sedan låsa upp nya delar av spelet!

lotro.com  - Gå in här och läs om de nya uppdateringarna eller kolla forumet om hjälp eller annan info.

Turbine.com  -  skaparna av spelet.

Sugen på att testa? ladda ner gratis här.

Om du bestämmer dig för att börja lira lite så säg gärna till! finns som sagt på laurelin servern och heter Bosigil, eller så skicka ett meddelande här!



Här är en trailer som visar lite, dock är kvaliteten inte så bra.


Här är en bättre Trailer, dock bara på Isengard expansionen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar