söndag 22 juli 2012

Serie: Spartacus

Serie tips!
Spartacus är en serie som handlar om en man som blir fångad och såld som slav till en gladiator skola. Han får sedan namnet spartacus och får kämpa för sitt och sin bortrövade frus liv på arenan. Det utspelar sig i romarriket vid 100 f.kr. ungefär.
Serien finns i 3 säsonger med olika namn:
1: blod and sand,
2: gods of the arena och
3: blod and sand säsong 2 eller vengeance som jag gillar bättre.

Anledning till att dom har det så är skådespelaren Andy Whitfield som spelade spartacus fick cancer och sedan avled, och kunde då självklart inte göra de andra säsongerna men under tiden som han låg i cancer var det planerat att han skulle komma tillbaka och göra rollen, så dom gjorde Gods of the arena som utspelar sig före spartacus tid,(vet dock inte om detta inte redan var planerat) och han är därför inte med i den. Men när det stod klart att Andy inte skulle kunna spela rollen så gav han(efter en häpnadsväckande bra audition)den nuvarande skådespelaren Liam McIntyre sitt personliga välsignelse att göra den.

Så serien går från spartacus till innan honom och sedan tillbaka till där säsong ett slutar. men tycker man behöver se tvåan före 3 an, men man skulle kunna välja att se gods of the arena före ettan med.

Varför har jag nu skrivit om Spartacus då? jo för att jag tycker det är en bra serie, den är inte riktigt super duper bra (förutom de sista avsnitten) men tycker ändå den är klart värd att se. Spännande och då och då lite svårt att förutspå vad som ska ske! Vilket är ett stort plus så klart!
Förövrigt tycker jag många av skådespelarna är riktigt bra och det känns äkta:)
Det som jag själv och förmodligen en del andra kan tycka är tråkigt är det överdrivna blod stänket som kommer ibland. men går att se ändå!

Länkar:

Imdb- blod and sand
Imdb - Gods of the arena



Vill avsluta med att lägga upp Andys Imdb sida här. Andy Whitfield
Han dog den 11 september 2011 och var 39 år gammal. R.I.P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar